Vreeker Bestrating & Groen

DAKTUINEN

Het begrip ‘daktuinen’ wordt steeds populairder. Bij een daktuin kunt u denken aan een verblijfdak op bijvoorbeeld een appartementencomplex of aan een retentiedak met groen, waar regenwater wordt opgeslagen en eventueel wordt hergebruikt.

Daktuinsystemen

De stedelijke omgeving stelt ons voor interessante uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie. Een van de manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is door het benutten van daken door middel van innovaties in daktuinsystemen. Vreeker heeft toegang tot de nieuwste innovaties van wereldmarktleider in daktuinsystemen. Daarom kunnen wij onze klanten de meest geavanceerde oplossingen bieden. Deze innovaties zijn gebaseerd op veel kennis en expertise en worden daarom in samenwerking met ons zusterbedrijf HWT aangelegd.

Groendak

Met onze innovatieve daktuinsystemen, realiseren wij een duurzaam en functioneel groendak voor een gebouw. Dit draagt niet alleen bij aan een gezonde leefomgeving, maar ook aan vermindering van CO2-uitstoot.

Waterberging

Waterberging is een belangrijk onderdeel van een duurzaam waterbeheer. Het helpt bij het verminderen van overstromingen en verbetert de waterkwaliteit door het opvangen van regenwater en het terugbrengen naar de grond.

Slimdak

Een ‘Slimdak’ is voorzien van een Smart Flow Control, die er in combinatie met de weersvoorspellingen voor zorgt dat de waterstand in balans blijft.

Vreeker maakt het volgende mogelijk

10.000

m2 groendak

200.000

liter wateropslag

20

groene gebouwen

Enkele voorbeelden

Een groendak is een slimme oplossing voor het verminderen van de stedelijke hitte-eilanden en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het biedt niet alleen esthetische waarde, maar ook tal van milieuvriendelijke voordelen, zoals het verminderen van regenwateroverlast en het verhogen van de biodiversiteit in de stad. En het ziet er ook nog eens gezellig uit!

Kom in contact

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact op om een kopje koffie of thee te drinken.